Sätt stopp för invandringen från MENA

Debatten om invandringen, när den väl äger rum, bygger ofta på antingen ekonomiska eller humanitära resonemang. Invandringen är lönsam, eller invandringen kostar för mycket, säger man. Under några år hävdade man att vi behövde en generös invandring för att rädda pensionerna, eller för att svenskt privat näringsliv behövde kunna hämta kompetens från andra länder.

 

Ofta anför man också humaniära skäl, särskilt när de ekonomiska argumenten punkterats. Sverige, anser man, har någon sorts moralisk skyldighet att hjälpa ett obegränsat antal människor i tredje världen genom att ge dem permanenta uppehållstillstånd och gratis livstidsförsörjning här, alldeles oavsett antal, oavsett kostnader eller andra konsekvenser för det svenska samhället.

 

Vi vet nu att det ekonomiska argumentet inte håller. Invandrare är i alltför stor utsträckning inte egenförsörjande. Svenskt privat näringsliv kapitaliserar uppenbarligen inte på den kompetens som våra invandrare sägs föra med sig till Sverige. Det innebär att vi andra står för deras försörjning, via skatten.

 

De så kallade humanitära skälen håller inte heller. Vi vet nu att alltför många invandrare saknar incitament att integreras med svenskarna. Invandrarna är alltför många och deras kulturella och religiösa bagage är alltför tungt för att en sådan integration ska kunna äga rum. Deras attityd mot svenskarna och vår kultur är redan från början föraktfull. Vidare är det naturligtvis inte Sveriges ansvar att lösa andra länders problem genom att låta deras folk flytta hit i stor skala, i en omfattning som närmast kan liknas vid en kolonisation. En invandringspolitik måste givetvis utformas utifrån det mottagande samhällets behov i första hand. Det innebär att man måste klara av att säga nej också till sådana fall som kan förefalla vara genuint ömmande. För någonstans går en gräns för hur många invandrare det svenska samhället kan absorbera, både ekonomiskt, etniskt och kulturellt.

 

Men under de senaste dagarna har dessa resonemang som baserar sig på ekonomi eller humanitet, som tidigare ofa använts i debatten, visat sig bli i det närmaste ovidkommande.

 

När jag själv växte upp under 70- och 80-talen så var upplopp av den typ vi nu sett fullständigt otänkbara. Om någon då skulle fått höra talas om hur Sverige år 2013 skulle komma att fungera så hade vederbörande skrikit i högan sky.

 

Vi vet att det huvudsakligen är invandrare som drar igång och deltar i upploppen i svenska förorter. Vi vet att det inte är invandrare från t.ex. våra nordiska grannländer eller från Västeuropa eller USA. Vi vet att det huvudsakligen är invandrare som är muslimer med härkomst huvudsakligen i Mellanöstern och Afrika.

 

För mig personligen, och för flera av mina vänner och släktingar, har de senaste dagarnas händelser gjort de ekonomiska argument jag anfört ovan i det närmaste ovidkommande. De senaste dagarnas upplopp i Husby och andra förorter till Stockholm samt andra städer utgör i sig självt, alldeles oavsett ekonomiska eller övriga humanitära aspekter, skäl att förorda ett totalstopp för all vidare invandring från Mellanöstern och Afrika av individer som inte från början har sin försörjning ordnad (dvs rekryteras hit av arbetsgivare) och som inte utan problem kan uppvisa giltiga identitetshandlingar och inresetillstånd.

 

Oavsett vilka skäl invandrare kan tänkas anföra för att få komma till Sverige så är problemen med invandringen i form av bland annat kravallerna under de senaste dagarna nu så stora att dessa problem i sig själva utgör skäl för att sätta stopp, oaktat alla andra hänsyn.

 

Det här är vårt land. Vi vill inte ha uppror av det här slaget i vårt land.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s