Invandring ger ökad arbetslöshet men inga exportframgångar

Under de senaste dagarna har man kunna höra i radio och läsa i tidningar att antal sysselsatta bland invandrare har ökat sedan Alliansen tog över styret av Sverige 2006. Nu har uppgifterna kompletterats något i etablerad media och bland diverse ekonomiskt insatta bloggare sågas påståendena i stort sett helt, bland andra av den kurdisk-svenske bloggaren Tino Sanandaji. Han konstaterar att samtidigt som andelen sysselsatta bland invandrarna har ökat så har också antalet invandrare ökat, och andelen arbetslösa har ökat lika mycket. Vi har i själva verket i stort sett lika stor arbetslöshet bland utomeuropeiska invandrare idag 2013 som vi hade år 2006 (och år 2000, för den delen). Dessutom är det så att en väldigt stor andel av de nya så kallade jobben utgörs av väldigt dyra arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Vi importerar arbetslöshet.

http://www.tino.us/2013/11/113-000-fler-invandrare-utan-jobb-sedan-2006-spinns-som-framgang/

Tino Sanandaji visar dessutom i ett annat blogginlägg att de påståenden som ofta görs om att en ökad invandring skulle ge Sverige exportframgångar, inte stämmer. De påstådda positiva ekonomiska konsekvenserna för Sverige av utomeuropeisk invandring är alltså i allt väsentligt negligerbara.

http://www.tino.us/2013/11/flyktinginvandring-har-inte-okat-exporten/

Också den ofta SD-kritiske bloggaren Cornucopia konstaterar att den så kallade arbetskraftsinvandringen till Sverige är i det närmaste meningslös ur de flesta aspekter. När man hävdar att ökad invandring ger ökad sysselsättning så kan man lika gärna hävda att vi importerar arbetslöshet. I sort sett alla jobb som skapats under regeringens så kallade arbetslinje har gått till relativt nyanlända invandrare, de som egentligen utgör den så kallade arbetskraftsinvadnringen. Det är alltså inte fråga om att arbetslösa svenskar, eller invandrare som bott länge i Sverige men som är arbetslösa, har fått några jobb som konsekvens av regeringens arbetslinje. Det är inte heller så att arbetslinjen eller arbetskraftsinvandringen bidrar till att Sverige tillförs någon kompetens som vi inte tidigare hade.

http://cornucopia.cornubot.se/2013/11/flash-arbetslinjen-ar-en-bluff-jobben.html

Alltså:

Invandring ökar arbetslösheten

Invandring ger inga exportframgångar

Arbetslinjen ger inga jobb till svenskar

_

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s