Merit Wager: ”Flyktingpojkar” tappar håret

Merit Wager publicerar på sin blogg anonyma mejl från anställda på Migrationsverket och anställda på boenden för flyktingar, vilka berättar om de förhållanden de arbetar under, hur de tvingas arbeta efter märkliga och ibland motstridiga målsättningar samt om det utbredda, och egentligen uppenbara, fusket i flykting- och asylindustrin i största allmänhet. De historier som berättas där borde vara närmast chockerande för ansvariga politiker, och även för allmänheten. Inte sällan får personalen intrycket av att de så kallade barnen är uppåt både 30 och 40 år gamla.

Den 1 december skrev Merit Wager om hur så kallade ensamkommande flyktingpojkar nu ber sina handledare om hjälp med att köpa medel mot åldersbetingat håravfall. Detta rör sig alltså om pojkar eller unga män som på papperet är minderåriga. Citat:

”Instruktionerna till personalen som jobbar med dessa klienter är att vi ska förklara för dem att regelverket för barn är vad som gäller eftersom de sagt sig vara minderåriga. Det kan t.ex gälla att man måste vara hemma ett visst klockslag på kvällen. Dock ska vi som personal av praktiska skäl inte behandla dem som barn/tonåringar när vi kommunicerar, eftersom det helt enkelt blir provocerande för en 20-30-åring att bli behandlad som ett barn. Det kan skapa konflikter som vi ska undvika.

***

HVB-hemmen är livrädda för att förlora både intäkter såväl som förtroendet hos gode män etc, och håller därför tyst.

Vid det här laget är det ett antal killar som på pappret är 16 år, som kommit till mig för att få hjälp med att köpa medel på apoteket för att motverka deras åldershåravfall. Ingen ifrågasätter dock deras ålder. Inte migrationsverket. Inte socialtjänsten. Inte heller de journalister som intervjuat några av ungdomarna på frivillig basis, godkänt av deras respektive gode män.

Rent konkret får detta som konsekvens att det dokument vi är satta att jobba efter – BBIC (Barnens Behov i Centrum) – blir löjeväckande och verkningslöst.

Merit Wager har skrivit om dessa fenomen och publicerat mejl från så kallade ”miggor” under flera år på sin blogg, och till och med givit ut en bok, men inte en enda gång har jag sett etablerad massmedia – vare sig public service-TV eller stora dagstidningar – ta upp detta, än mindre gräva i det. Flatheten inom svensk asyl- och flyktinginvandring är en enda stor skandal.

Länk:

http://meritwager.wordpress.com/2013/12/01/en-anstalld-vid-ett-boende-for-ensamkommande-barn-ett-antal-killar-som-pa-pappret-ar-16-ar-har-kommit-till-mig-for-att-fa-hjalp-med-att-kopa-medel-pa-apoteket-for-att-motverka-deras-aldershara/

Annonser

En reaktion på ”Merit Wager: ”Flyktingpojkar” tappar håret

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s