Varje län kör sin egen invandringspolitik?

Heartiste har ett intressant förslag gällande USAs invandringspolitik på sin blogg. Han föreslår att man helt enkelt låter de enskilda delstaterna i USA själva utforma sin invandringspolitik. Inte bara det. De ska också själva få ansvara för gränskontroller.

Denna decentralisering av uppgifter vars ansvar nu ligger på central nivå kommer så småningom att resultera i öppna gränser i mer vänstervridna delstater som till exempel New York och Kalifornien (i Sverige motsvarande Stockholms län och kanske Västra Götalands län med röd-röda Göteborg). I delstater som motsätter sig den vänsterpolitik som öppna gränser innebär, som till exempel North Carolina och Oklahoma (skulle kanske till en början motsvaras av Skåne och Blekinge i Sverige), kommer man istället att se stängda gränser. Låt den här blandningen puttra några decennier medan tredje världen väller in genom de öppna gränserna, och vips! så har Massachusetts förvandlats till Somalia.

Förmodligen skulle det inte fungera i de svenska politiskt sett alltför likriktade regionerna och länen, i alla fall inte till en början. Jag brukade tidigare spekulera i att det kunde vara en bra idé att ge län eller regioner i Sverige större politiskt inflytande över det egna området, såsom beskattning, immigration m.m. Jag är inte lika säker längre. Jag är rädd att våra politiker är allför djupt politiskt korrekt marinerade och att en sådan förändring därför skulle kunna slå bakut och få motsatt effekt innan de nya politiska vindarna har vänt på allvar och ett nytt politiskt klimat etablerat sig i Sverige. Vi skulle riskera ungefär utveckling som skisseras i exemplen med New York och Kalifornien ovan. Eller?

 

”If it’s open borders the smug coastal leftoids really want, then give it to them, good and hard.”

 

Länk:

http://heartiste.wordpress.com/2013/12/03/state-level-border-laws/

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s