Hakelius kommenterar bråket kring DN-annonsen (Arnstbergs & Sandelins bok)

Många tyckte att Dagens Nyheter inte borde ha publicerat annonsen för Arnstbergs och Sandelins bok ”Invandring och mörkläggning”. Johan Hakelius belyser i Aftonbladet idag hyckleriet i den kritiken.

Citat:

”Riktningen är att Sverige borde ta emot färre invandrare och flyktingar. Men än sen, då? Vi har ju reglerad invandring. Få av de arga kritikerna förespråkar helt fri invandring.

Kan det då verkligen vara så stötande att argumentera för att reglera fram en något mindre ­invandring än den vi reglerat fram just i dag? Går den absoluta ­moraliska gränsen, av en lycklig slump, just här och nu?

 

Precis. De som kritiserar förespråkare av en mer restriktiv invandring borde i konsekvensens namn förespråka en helt fri och oreglerad invandring. Men det gör de inte. Det är enligt gällande debattparadigm fullt acceptabelt att förorda en invandring på nuvarande nivåer eller en ökad och i andra avseenden mindre restriktiv invandring. Det är till och med acceptabelt att kritisera politiker och andra ansvariga för misslyckandena med invandring och integration, så länge man inte kommer till slutsatsen att invandringen borde minska eller på annat sätt bli mer restriktiv. Blotta faktum att man ens diskuterar huruvida den där annonsen borde ha fått puclieras eller inte visar vilket sinnesjukt debattklimat vi har i Sverige idag, årminstone inom mainstreammedia.

 

Image

Länk:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/johanhakelius/article18029121.ab

Länk till boken:

http://morklaggning.wordpress.com/kop-boken/

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s