Svenska bidragsregler lockar illegala invandrare

Sedan sommaren 2013 har illegala invandrare, alltså sådana som kommer från utanför EU men saknar id-handlingar eller tillstånd att vistas här, rätt till försörjningsstöd och skolgång i Sverige. Detta är något som tidigare endast har erbjudits utländska medborgare först efter att de fått uppehållstillstånd här i Sverige och alltså vistas lagligt här. Nu får man det även om man vistas här olagligen. Dessa illegala invandrare kallas vanligen papperslösa då de ofta saknar id-handlingar. De saknar rätt att uppehålla sig i Sverige men gör det ändå i strid mot svensk lag.

Citat ur Sydsvenskan (länk längre ner):

”- Om EU-migranter vistas i Sverige illegalt räknar vi dem som papperslösa.”

Nu har Malmö beslutat sig för att låta också invandrare från andra EU-länder åtnjuta betald bostad och gratis sjukvård. Sjukvård kommer normalt bara i fråga för EU-medborgare om de innhar det blåa kort som visar att de är anslutna till sitt hemlands försäkringssystem. När det gäller invandrare från EU-länder som nu ska erbjudas boende, vård och skola här så handlar det oftast om romer från Rumänien, Slovakien och Tjeckien. Ofta ägnar sig dessa åt tiggeri här i Sverige.

Bild

Bild

Bilderna ovan: Tiggande romer i Kista utanför Stockholm. Dessa ser jag själv ofta sitta och tigga i och utanför Centrum. De bor ofta i bilar eller husvagnar på parkeringsplatser i områdets utkant.
 

Sveriges extremt generösa regelverk för illegala invandrare lockar nu hit fler från Östeuropa, till och med sådana som fått sin sak prövad och befunnits inte ha skyddsskäl eller annan rätt att vistas i Sverige, och som därför redan avvisats. Nyligen avvisades ett antar romer från Borås, som vistats här illegalt, till Rumänien. Efter bara några veckor hemma i Rumänien återvände de igår till Borås.

Citat ur Borås Tidning (länk längre ner):

”Linda Stomberg, som varit en av de som hjälpt tiggarna mest, kände igen flera av rumänerna och hälsade glatt på många. ”

Linda ställer sedan den befogade frågan:

”– Men var ska de ta vägen i natt? Det finns inte tillräckligt med platser på härbärget. ”

Tidningen Smålandsposten kritiserar dock bland annat Malmö för deras nya regler kring boende och vård till illegala invandrare, eftersom det står i strid mot direktiv som andra myndigheter har när det gäller att avvisa de invandrare som vistas här illegalt. Som tidningen mycket riktigt påpekar så måste avvisningen fungera om vi ska ha en reglerad invandring vilket alla politiska partier mer eller mindre säger sig ställa sig bakom.

Länkar:

http://www.sydsvenskan.se/sverige/eu-migranter-kan-fa-samma-formaner-som-papperslosa/

http://www.bt.se/nyheter/boras/tiggarna-har-atervant-till-boras%284094520%29.gm

http://www.smp.se/ledare/malmo-skadar-asylsystemet%284091213%29.gm

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:3eGqwYrkySUJ:www.smp.se/ledare/malmo-skadar-asylsystemet%284091213%29.gm+&cd=1&hl=sv&ct=clnk&gl=se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s