Vid SDs valstuga vid Sergels Torg idag

En stor del av söndagen har ägnats åt att dela ut flygblad vid SDs valstuga på Klarabergsgatan, nära Sergels Torg, i Stockholm. Först på plats var Jacob, Monica och Maggie. Något senare anslöt Christoffer och Karl Otto.

Stockholm kändes lite trögstartat med rätt tomt på folk denna kalla söndag, men till slut kom folklivet igång. Flera diskussioner med förbipasserande, de flesta av dem i positiv atmosfär. Av dem jag pratade med var det flest invandrare som var positiva. Bland annat värvade jag en röst från en palestinier. Ytterligare en kul diskussion hade jag med ett gäng som mestadels verkade bestå av unga invandrarkillar. En av de hade redan bestämt sig för att rösta SD. Polarna hoppades dock försöka få honom på andra tankar genom att tota ihop honom med mig. När han fick höra vad vi egentligen står för så skulle han ta reson och inse hur snett ute han varit som övervägt att rösta SD. Så verkade de ha tänkt. Det blev lite tvärtom och det slutade med att vi var överens om det mesta och skildes åt under glada och artiga former. Kanske värvade vi ytterligare någon röst där också.

De gnälligaste vi råkade ut för var feminister/FI-anhängare som inte förstod varför vi vill stoppa tiggeriet. Dem hanterade främst Christoffer på ett alldeles utmärkt lugnt och artigt sätt.

En trevlig men rätt kall dag. Ser fram emot nästa tillfälle.

Bild

Bild

 

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s