Religionsvetare i ETC förordar yrkesförbud för sverigedemokrater som lärare

I tidningen ETC förordar religionsvetaren Teysir Subhi att personer som är aktiva i Sverigedemokraterna bör förbjudas att vara verksamma som lärare. Detta eftersom han anser att sverigedemokrater är rasister.

Citat:

”…12 av 14 LO-förbund förbjuder sverigedemokrater att ha förtroendeuppdrag. Det är glädjande att LO-förbunden visar vägen och tydligt markerar det omöjliga i att ha ett förtroendeuppdrag i deras organisation och samtidigt stå för en politik som inte tror på alla människors lika värde.

***

…rasistiska värderingar kan vara en samhällsfara för många generationer framöver. Därför bör lärare och skolchefer förbjudas från att ha förtroendeuppdrag i Sverigedemokraterna och andra rasistiska organisationer.”

 

Givetvis är sverigedemokrater inte rasister. Men såvida man inte förespråkar helt fri invandring är man alltså rasist, enligt Subhi. Det borde innebära att företrädare för andra partier också borde förbjudas att arbeta som lärare samtidigt som de är aktiva inom sina respektive partier, åtminstone om det gäller partier som inte förespråkar en helt fri invandring. Eller så borde Subhi klargöra vilken nivå av invandring som är acceptabel att förespråka för att ett parti inte ska betraktas som rasistiskt och dess företrädare drabbas av yrkesförbud.

Länk:

http://www.etc.se/debatt/sd-medlemmar-bor-inte-fa-vara-larare

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s