Sverigedemokraterna är Sveriges tredje största parti

10620828_709800499112460_954815011373155694_n

Sverigedemokraterna är nu Sveriges tredje största parti och alla andra partier har antingen gått tillbaka eller står i stort sett stilla vad gäller väljarstöd. För sjätte gången i rad har SD fördubblat sitt väljarstöd.

Nu väntar en intressant period med försök till regeringsbildning för i första hand Socialdemokraterna på riksnivå. Dessutom, i många av landets kommuner har SD nu en vågmästarställning.

I min kommun Järfälla gick det inte fullt så bra som vi hade hoppats på. Vi vet ungefär varför. Det har inte med saboterade valstugor att göra utan är mer en fråga om att vi är en relativt ny styrelse som tvingades sätta igång ganska sent med mycket av det mest vitala valrörelsearbetet. Vi är ändå rätt stolta över att vi lyckades åstadkomma det vi gjorde under den begränsade tid vi hade på oss. Vi ökade endast ett mandat – från tre till fyra – men är trots det det parti som ökade i särklass mest i kommunen. Vi är dessutom vågmästare, åtminstone som det ser ut just nu innan alla förtidsröster är räknade.

Nästa val 2018 kommer att huvudsakligen handla om invandringspolitiken, såvida inte något av de andra partierna lägger om kursen i den frågan radikalt. Målsättningen för SD måste nu vara att fördubbla väljarsöldet och bli Sveriges största parti. Med de utmaningar inte minst vad gäller ekonomin (och därmed automatiskt mycket annat) som ligger framför oss de kommande åren blir traditionell blockpolitik alltmer irrelevant medan invandringspolitiken, elefanten i rummet, det stora svarta hålet, blir allt viktigare för allt fler.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s