Gott nytt år!

2015 kan komma att bli ett intressant politiskt år även om 2014 slutade lite dystert, ur demokratisk synvinkel sett. Statsminister Löfvén spelade tufft och det visade sig fungera – Alliansen vek ner sig. Moderaterna var och är ju fortfarande lite nere för räkning efter att Reinfeldt snodde den enda flytvästen och hoppade överbord så fort slagsidan blev lite för kraftig.
Aktiva moderater ute i landet måste undra vad det över huvud taget var för vits att ens bedriva valrörelse, när dels Reinfeldt klargjorde att man inte kommer ha råd med några som helst reformer, dels när Kinberg Batra lägger ner direkt mot Löfvén.
Frågan är hur länge decemberöverenskommelsen verkligen håller. Jag håller det för sannolikt att vi får se antingen minst ett extraval eller en regeringsombildning före 2018. Om ingen förändring sker mot nuvarande läge så kommer Alliansen att mer eller mindre gå under. Kanske får vi se en sammanslagning eller ombildning av några av de borgerliga partierna.

Ibland har jag svårt att bestämma mig. Är Alliansen – och särskilt Moderaterna – verkligen så dumma som de framstår eller har de någon slug, diabolisk plan som vi andra bara inte förmår lista ut? Missnöjet verkar vara enormt inom framförallt Moderaterna.

Sverigedemokraterna har nu stor chans att bli åtminstone näst största parti. Om nuvarande politik får fortsätta ända fram till 2018 så håller jag inte för osannolikt att SD blir det största partiet i valet det året.

Här ett läsvärt blogginlägg:

http://ledarsidorna.se/2014/12/den-sista-smorjelsen/

.

.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s