Lena Andersson propagerar för fri invandring, igen.

Återigen kan vi i Dagens Nyheter i nästan överdrivet esoterisk och flummig prosa läsa hur krönikören Lena Andersson förespråkar fri invandring, dvs fri för invandrarna, inte för svenskarna. Hon nämner nämligen ingenting om lättnader i kraven som åligger oss svenskar att försörja andra som inte kan eller vill försörja sig själva. Den fria invandring hon förespråkar är alltså inte fri för oss svenskar.

Jag har tidigare här på bloggen bemött liknande utspel från Lena Andersson, länk: https://rikfz1.wordpress.com/2013/12/31/lena-andersson-dn-vill-ha-fri-invandring-oavsett-kostnad/  .

Den här gången hävdar LA att analogin med en egen lägenhet eller bostadsrättsförening inte fungerar när det gäller stater och invandring, till skillnad från en liknande ledare i december 2013. Vi svenskar äger inte vårt land, anser hon. Detta trots att staten har rätt att beskatta sina medborgare samt försvara landets territorium militärt. Hon nämner inget om att dessa statens rättigheter borde inskränkas varför man får anta att hon anser att de borde bestå. Tvånget att via skatten försörja andra ska alltså även med hennes fria invandring fortsätta att åligga svenskarna.

Den självklara åsikten att stater i någon mån kan liknas vid privata klubbar med inträdeskrav, som själva avgör vilka som får inträde, betraktar LA som moralisk och intellektuell primitivism. Vår eftervärld kommer att klandra oss för vår inskränkthet, tror hon. Hon försöker få sin egen inställning att framstå som i sanning liberal, när den i själva verket är socialistisk, medan de som motsätter sig denna gränslöshet mellan raderna framställs som primitiva.

Jag tror för min del att eftervärlden, en eftervärld som inte ligger så väldigt långt in i framtiden, kommer att undra vad det var som hände under de galna decennierna kring sekelskiftet. Hur kunde den mest framgångsrika civilisationen någonsin, inom i stort sett alla områden, plötsligt låta sig drabbas av vänsteroida ideer såsom mångkultur och feminism, till exempel? Och hur kommer de som idag förespråkar dessa ideer och dessutom hånar, förföljer,  trakasserar och mobbar de som uttrycker skepsis mot dem att betraktas av sin eftervärld? Jag tror att sådana som Lena Andersson kommer att betraktas som en ryggkrökare som gick maktens ärenden i förklädnad av en liberal skribent.

Länk:

http://www.dn.se/ledare/kolumner/lena-andersson-rattigheter-som-borda/

Annonser

En reaktion på ”Lena Andersson propagerar för fri invandring, igen.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s