Varför denna invandring till Sverige?

Hur kommer det sig att så gott som alla svenska myndihgeter och politiker – förutom
Sverigedemokraterna – verkar ha drabbats av kollektiv hjärninfarkt när det gäller just
invandringspolitiken? Hur kommer det sig att man underlåter att fatta de beslut som för de flesta sunt tänkande människor framstår som självklara? Hur kommer det sig att man underlåter att följa – och till och med ger direktiv att inte följa – de lagar och regler som redan finns på plats och som skulle kunna tillämpas?
Jag tänker på den skenbara oförmågan att hantera flyktingströmmarna till Sverige. Jag tänker på oförmågan, för att inte säga oviljan, att hantera de 400 illegala invandrare (låt oss lägga ner skitsnacket om EU-migranter när vi alla vet att det handlar om illegala invandrare som alla är tiggare) som ockuperat privat mark i Malmö? Hur kommer det sig att man måste ha identiteten på någon för att kunna avhysa denna? Hur kommer det sig att polisen säger sig inte kunna begära ID-handlingar av de illegala invandrarna, och avhysa även i de fall då man inte får identiteten fastställd?
I dagens Svenska Dagbladet kan man läsa och se två personers reflektioner kring en del av denna problematik, om hur samhället till synes har kapitulerat inför flyktingströmmarna. Båda heter lustigt nog Borg i efternamn. Det ena är en ledarartikel, det andra en videointervju.
Annika Borg: Det offentliga har kapitulerat

Citat:
” – vi vet inte vilka de är eller vart de åker, de är inte registrerade och vill inte söka asyl. Polisen får helt enkelt inte göra sitt jobb, vi är tillsagda att inte ingripa utan bara finnas här. Det blir motsägelsefullt, då vi inom polisen satsat så mycket på att förhindra flyktingsmuggling”

”Uppfattningen att utlänningslagen inte följs bekräftas av andra poliser på skilda nivåer, avvolontärerna själva och av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Där vet man att det inte råder någon ordning och att volontärer tar med sig människor som inte registrerats eller visat några handlingar. Myndigheten har ingen överblick över de frivilliga”
”Klart är att det svenska offentliga systemet i denna del kapitulerat och nu överlåter åt frivilliga att finna lösningar på konsekvenserna av den humana politik man säger sig vilja föra.”
Länk:

http://www.svd.se/annika-borg-det-offentliga-har-kapitulerat
Video: Carolina Neurath intervjuar Anders Borg
Globalt fokus – vad kan Sverige göra åt flyktingkrisen?
Anders Borg:
Fortsatt stora flyktingflöden om inte NATO går in och ”stabiliserar” situationen i Irak och Syrien. Svårt att integrera flyktingar i ett land som Sverige med utbyggd välfärdsstat och hög sammanhållning. Det sätter press på centrala svenska värderingar.
Neurath: ”Hur tror du Merkel upplever detta?”
Anders Borg:
Speciell tysk historia. Man har en skuld för de brott under andra världskriget som man begick mot mänskligheten. Sverige har ett stor historiskt ansvar. Vi stod utanför både första och andra världskriget. Vi har haft en väldig nytta av öppenhet och frihandel.
Det är rimligt att Sverige tar ett större ansvar på det här området än vad andra länder gör. Med den historiska grund Sverige har så bör Sverige vara ett solidariskt land. Ett land med så hög levnadsstandard som Sveige har bör kunna hjälpa männikor i nöd.
Neurath: ”Är du orolig för utveckingen eller är du hoppfull?”
Anders Borg:
Jag tror att vi lever i en rätt besvärlig tidsålder. Vi har stora flyktingströmmar som jag tror kommer fortgå under lång tid. Världen är ett rätt brutalt ställe just nu.
Tänkvärda utdrag ur det Borg sade:

Svårt att integrera flyktingar i Sverige, hög sammanhållning, centrala svenska värderingar.
Speciell tysk historia, skuld för andra världskriget mot mänskligheten.
Sverige har ett stor historiskt ansvar. Haft nytta av öppenhet och frihandel. Rimligt att Sverige tar ett större ansvar än andra länder.

Länk:
http://www.svd.se/nar-det-val-brakar-blir-det-brutalt/om/neuraths-toppmote

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s