Mörker

Läsvärt av Arnstberg om hur massmedia i Sverige bedriver desinformation. Citat:

”Journalisterna har alldeles på egen hand sett till att det blivit farligt med fri åsiktsbildning i Sverige. I synnerhet gäller det för politiker. Agendajournalister och andra moralmonster flyger på dem, om de försöker sig på något annat än värdegrundsinfekterade uttalanden.”

* * *

”Någon skrev tidigare att detta är politikernas och medias fel. Det stämmer inte. Det är medias och befolkningens fel. Det finns ingenting som säger att man inte får vara kriminellt naiv som politiker. Tanken är att media ska granska och en upplyst befolkning ska se till att naiva idioter inte får någon makt. Detta sattes ur spel. Största boven i dramat är media, på andra plats kommer befolkningen. Man kan aldrig skylla på att politiker varit naiva när de har blivit framröstade av folket och ”granskade” av media. Media ska inte få komma undan med att skylla över detta på politikerna.”

Invandring och mörkläggning

morker
Det sägs att journalistkåren håller på att svänga. Nu, när den humanitära statsmakten havererar och politikerna hyser totalt världsfrånvända förhoppningar om att andra länder ska hjälpa Sverige ur det självförvållade eländet, så är det läge bland journalisterna med lite verklighetsförankring. Lite. Det finns några seriösa kursändringar, som den ledarredaktionen på GP och en spridd liten skara politiska journalister gjort, exempelvis Ivar Arpi på Svenska Dagbladet. Men för majoriteten är det väldigt svårt att backa. Mångkulturstrosvissa och med drömmar om fri invandring går nu många journalister baklänges myrsteg och lägger skulden på politikerna. Som Svenska Dagbladets politiska chefredaktör Tove Lifvendahl. I sin huvudledare lördagen den 5 december skriver hon:

För ett par veckor sedan förklarade statsministern att Sverige varit naivt. För det fick han utstå smälek, till viss del förtjänt. Men Löfven har mer rätt än vad han vet. Att naiviteten utsträckt sig till räddhågsna politiker som inte vågat ta i…

View original post 1 613 fler ord

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s