Anna Kinberg Batra ändrar sig i invandringsfrågan?

Anna Kinberg Batra, partiledare för Moderaterna, säger sig nu ha ändrat uppfattning vad gäller invandringspolitiken. Till skillnad mot för femton år sedan anser hon nu inte längre att vi kan ha fri invandring vilket vi i princip har haft under Reinfeldts regim.
En del hävdar att detta är en omvändelse under galgen, vissa till och med att hon inte menar allvar utan tar till ett retoriskt knep enbart för att få tillbaka väljare som gått över till SD men utan att egentligen ha för avsikt att föra en mer restriktiv invandringspolitik.
Hennes trovärdighet i denna fråga är förstås inte på topp med tanke på att hon varit med att administrera den hittills förda invandringspolitiken och inte opponerat sig mot den, vare sig under Reinfeldt eller under Löfven. Både hon och Reinfeldt har låtit Miljöpartiet sätta dagordningen för invandringspolitiken. Hellre än att ta ansvar valde hon att ingå decemberöverenskommelsen.
Om vi ska kunna tro på Batra att hon menar allvar krävs egentligen bara en enda sak:
att hon tillsammans med övriga Alliansen eller tillsammans med SD fäller regeringen Löfven och tar över regeringsmakten redan nu, och därmed ansvaret för invandringspolitiken. Därefter, beroende på vad hon gör, går det att värdera hennes uttalande om omsvängning i invandringsfrågan.

Lita aldrig på en moderat.

 

* * *

 

Anna Kinberg Batra/Aftonbladet 161122: ”Därför har jag ändrat mig om invandringen”
”För femton år sedan skrev jag under en riksdagsmotion med rubriken Fri invandring. Mitt motiv var ideologiskt. ”Om vi menar allvar med talet om människans rätt till frihet måste detta innebära fri rörlighet även för människor.” I dag tänker jag annorlunda. ”

 
”Samtidigt finns det människor som på seriös grund har varnat för en ohållbar situation, men som inte har blivit lyssnade till, ibland rent av motarbetade eller utfrysta. Jag förstår att de känner ilska eller besvikelse.”

 
”En långsiktigt hållbar och ansvarsfull migrationspolitik innebär att tillfälliga uppehållstillstånd är huvudregel, att det är tydliga krav på att försörja sig själv och sina anhöriga, och tydliga krav för att bli svensk medborgare. ”

 
http://www.aftonbladet.se/debatt/a/R0zM8/darfor-har-
jag-andrat-mig-om-invandringen

 

* * *

 

Per Gudmundsson/SvD 161122: ”Anna Kinberg Batras farväl till Fredrik Reinfeldt”
””Förändra er eller dö” blev sedermera ett av Reinfeldts bevingade ord. Ironiskt nog vägrade Reinfeldt förändring på en punkt: invandringen. Hellre än att lyssna på varningarna valde han en migrationspolitisk överenskommelse med Miljöpartiet, som i förlängningen kom att leda fram till förra årets asylkris. Allt medan väljare strömmade  till Sverigedemokraterna.”

 

”… mer än en partitaktisk manöver behövs dessutom en ärlig ansats till reformarbete för att lösa de integrationsproblem som landet redan åsamkats. Bidragsberoendet. Bostäderna. Brottsligheten. Om detta säger Kinberg Batra intet. Förändra er eller dö, som Reinfeldt skulle säga.”

 

http://www.svd.se/anna-kinberg-batras-farval-till-fredrik-reinfeldt/om/svenskt-flyktingmottagande

 

* * *

 

Brix Ski Blog 161122: ”Varför såg inte de som hade ansvaret och borde ha
sett? Varför såg inte de vad andra såg?”
”Många människors reaktion i dag är nog att vi borde ha kunnat förvänta oss mer av våra rikspolitiker när det gäller systeminsikt, systemhållbarhet och framsynt rakryggat ledarskap. Människors misstro handlar nog i första hand om hur det kommer sig att
vårt politiska ledarskap lät sig dras med i aktivism bortom hållbart samhällsbärande politiskt ledarskap och humanism på riktigt med verkan i målet. Faktan och analysen med slutsats och konsekvensbeskrivning fanns där framför dem. Varför användes den inte?”

 
https://brixski.wordpress.com/2016/11/22/varfor-sag-
inte-de-som-hade-ansvaret-och-borde-ha-sett-varfor-
sag-inte-de-vad-andra-sag/

 

 

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s